Prima etapă din noul an al Campionatului Naţional Ardealul de Nord la biliard se va desfăşura sâmbătă, la Pool Club, din Oradea.

În organizarea Federaţiei Române de Biliard şi a clubului orădean Pool Club, întrecerile, programate cu începere de la ora 9 la clubul de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr.3, vor reuni la start doar jucători de biliard legitimaţi, în număr de 50, din oraşe precum: Cluj Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Carei, Tg. Mureş, Oradea şi Beiuş.

În ceea ce-i priveşte pe competitorii de la Tg. Mureş, aceştia vor veni să concureze la Oradea, după ce întrecerea de la Braşov, unde erau repartizaţi a fost anulată.

Întrecerile vor avea loc în sistem eliminatoriu, primul la şapte pe tabloul de 64, cu dublă eliminare.

Organizatorii pun la dispoziţie şapte mese de joc, iar taxa de participare va fi de 50 de lei. Din încasări, 60% vor fi direcţionaţi către premii, 10 % la vor rămâne la salonul clubului, în timp ce 30 % dintre acestea vor fi atribuite pentru susţinerea participării la faza finală a jucătorilor care se vor califica din zona Ardealului de Nord.

Concursul de sâmbătă va fi la bila 9, iar etapele a II-a şi a III-a vor avea loc la Cluj, pentru ca etapele V şi VI să fie găzduite din nou de Pool Club, numai după ce mesele vor fi refăcute complet iar bilele schimbate.

Organizatorii acestui gen de întreceri anunţă că faţă de anii precedenţi, modul de desfăşurare a competiţiilor s-a schimbat, având acum loc întreceri la bila 8, 9 şi 10, plus un concurs la infinit pe punctaj.

La prima etapă a noii ediţii din Campionatul Naţional, sâmbătă la Pool Club, pot participa şi spectatorii, care vor avea ocazia să-i urmărească la lucru şi pe cei opt concurenţi orădeni înscrişi pe tabloul principal.