Oradea va găzdui în prima zi de sâmbătă din luna octombrie întrecerile Campionatului Naţional de Alergare pe șosea 5 km pentru Seniori, U23 şi U 20. Competiţia este programată în premieră în urbea de pe Crişul Repede, care, cu acest prilej, înscrie municipiul bihorean pe lista scurtă a orașelor din țară cu traseu omologat World Athletics.

Sâmbătă, 5 octombrie, Oradea va fi gazda unui eveniment de înaltă ţinută din atletismul românesc, Campionatul Național de Alergare pe șosea 5 km pentru Seniori, U23 şi U 20.

Concursul se va desfășura pe un traseu omologat la nivel mondial de World Athletics, iar, odată cu acest eveniment, Oradea se înscrie printre puținele orașe din țară cu traseu omologat World Athletics (alături de Bucureşti şi Brașov).

Din acest an, Oradea are trei trasee omologate: cel de 5 km, cel de 10 km și cel de o milă.

Organizatorii evenimentului sunt Federația Română de Atletism, Asociația Club Sportiv Bihorul Oradea în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Progress Oradea, Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea și Asociația Județeană de Atletism Bihor.

„Haideți să facem din acest campionat o experiență memorabilă pentru toți participanții și să arătăm sprijinul nostru pentru sportul de performanță! Vă așteptăm alături de noi!”, a transmis preşedinta clubului Progress Oradea, Karmen Chimerel, care organizează evenimentul împreună cu Călin Laza (preşedintele ACS Bihorul). Cei doi sunt sprijiniţi în demersul lor şi de reputatul antrenor Virgil Preda, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism (toți trei în imaginea principală).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!