Dacă v-aţi gândit că ar fi procurorii DNA, aţi greşit răspunsul. Sunt colegii lor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd, despre care iese acum la iveală că în 2016 au cerut şi obţinut din partea judecătorilor autorizaţii pentru interceptarea a 50 de numere de telefon, vreme de 3 luni, iar asta într-un dosar care privea - atenţie! – furtul a 50 litri de motorină dintr-un tren cisternă oprit în Tileagd.

Dosarul, a aflat Bihorel, a fost închis abia acum, deci după 4 ani! Ce or fi vrut anchetatorii să găsească nu e clar, în condiţiile în care proprietarul combustibilului nu s-a constituit parte civilă, pentru că cele 5 găleţi de motorină erau, de fapt, reziduuri, deci le-au făcut mai degrabă un serviciu, scutindu-l de curăţarea cisternei.

Cert e că după trei luni de interceptări, timp în care n-au găsit nimic notabil, procurorii au băgat dosarul adânc la sertar, iar zilele trecute l-au şi închis, discret, renunţând la urmărirea penală.

Nu de alta, dar gafa e nasoală rău, căci cheltuiala statului a fost una babană, în condiţiile în care un minut de înregistrare simplă costă 5,5 lei, sumă ce include stocarea discuţiei şi transcrierea acesteia, tariful crescând atunci când e necesară şi prezenţa unui traducător. Dar n-au "comandat" pe buzunarul lor, nu-i aşa?