Într-un meci contând pentru grupele preliminare ale Ligii Mondiale, reprezentativa României a cedat cu 5-7 în faţa Serbiei, într-un meci disputat la Oradea. România rămâne cu cele trei puncte obţinute prin victoria în faţa Spaniei.

România a jucat foarte bine în primele minute ale partidei cu Spania şi a condus cu 3-2, toate cele trei goluri fiind marcate de Cosmin Radu, în timp ce sârbii au replicat prin dubla reuşită de Aleksici.

Serbia a revenit în joc, chiar dacă Filipovici a fost doar o simplă prezenţă în bazin. Cu Prlainovici şi Aleksici în formă maximă, sârbii au preluat conducerea. 5-3 însă o dublă reuşită de Ramiro Georgescu a readus egalitatea: 5-5. Finalul a fost dramartic. Sârbii au marcat după care România a ratat şapte, opt atacuri la care putea egala.

În cele din urmă sârbii au tranşat victoria în ultimul minut de joc: 7-5, când au marcat prin Gocici unicul gol al ultimului sfert. "Am avut şanse să egalăm, şi nu puţine. Cu toate acestea a fost un meci foarte greu iar sârbii nu sunt degeaba campioni mondiali", a spus Kadar Kalman la finalul partidei. "Pentru nivelul adversarului, campioana mondială, am jucat foarte bine. Sunt mulţumit de joc dar cred că putea fi şi mai bine", a concluzionat selecţionerul României, Istvan Kovacs.

Omologul său de la echipa adversă, Dejan Udovici, a spus: "Sunt mulţumit de rezultat însă nu şi de jocul echipei. Am luat trei goluri de la acelaşi jucător, Radu, după care am marcat bine şi ne-am impus, însă jocul n-a fost cel pe care mi-l doream şi sunt fericit că am învins".

Considerat un Cristiano Ronaldo al poloului mondial, Filip Filipovici a luat în colimator modul în care a fost organizat meciul. "Au fost anumite probleme, cu apă rece la bazin, nu prea ne-am odihnit, însă nimic n-a putut destabiliza echipa Serbiei care a câştigat la Oradea, însă felicit echipa României, o echipă puternică, tehnică şi bine pregătită fizic. Este o echipă capabilă de mari rezultate şi merită să se califice în Liga Mondială", a declarat Filipovici. România rămâne cu trei puncte, după succesul în faţa vicecampioanei mondiale, Spania.


România - Spania 5-7 (3-2, 0-2, 2-2, 0-1)

România: Stoenescu, Drgăuşin - Radu 3, Negrean, Diaconu, Iosep, Buşilă, Chiovean, Matei, Goanţă, Ramiro Georgescu 2, Ghiban, Kadar. Selecţioner: Istvan Kovacs.

Serbia: Soro, Mitrovici - Aramovici, Gocici 1, Udovici 1, Gak, Nikici, Aleksici 2, Petar Filipovici, Filip Filipovici, Prlainovici 2, Kalinici 1. Antrenor: Dejan Udovici.