Poloiştii orădeni ai echipei CSM Digi au cucerit titlul naţional pentru a opta oară consecutiv, după ce s-au impus la Bucureşti în faţa Stelei cu scorul de 11-8, în cel de-al treilea joc al finalei ediţiei 2013-2014 a campionatului Superligii Naţionale. Astfel, având deja 3-0 la întâlnirile directe cu bucureşteni, jucătorii orădeni au devenit din nou campionii României.

După victoriile de la Oradea, din primele două confruntări, elevii antrenorului Dorin Costrăş aveau nevoie de un singur succes din întâlnirile care au mai rămas din finala cu Steaua, iar acesta a venit din prima confruntare de la Bucureşti, luni, când orădenii au câştigat la o diferenţă de trei goluri, după ce au avut în sfertul III cel mai bun interval de joc, timp în care au marcat cinci goluri şi au primit doar două.

Meciul a început bine pentru gazde, care au înscris primii şi au condus cu 2-0, numai că până la prima pauză, Tiberiu Negrean a marcat de două ori pentru CSM şi astfel după primele opt minute scorul a fost egal, 2-2. Tot la egalitate şi tot cu 2-2 s-a încheiat şi sfertul secund, după ce Kadar Kalman şi T. Negrean au înscris pentru CSM, iar Barbaric şi Gospodinov pentru Steaua. Astfel, la jumătatea confruntării scorul a fost egal, 4-4.

După pauza mare, CSM Digi a revenit mult mai motivată în joc şi a reuşit o serie de trei goluri consecutive, prin R. Georgescu şi T. Negrean de două ori, prima dată din penalti. La scorul de 7-4 pentru orădeni, Steaua a beneficiat de două aruncări de la 5 metri, pe care le-a transformat M. Nastran, acesta aducând bucureştenii la doar un gol de bihoreni, scor 6-7. Au urmat însă alte două goluri ale CSM-ului, reuşite de aceiaşi R. Georgescu şi T. Negrean.

În ultima pauză s-a intrat în acest fel cu scorul de 9-6 pentru elevii antrenorului Costrăş, care şi în ultimele opt minute au mai marcat de două ori, prin Kadar Kalman şi A. Popoviciu, dar şi steliştii şi-au trecut tot două goluri în cont, prin Nastran şi P. Popescu. Astfel, scorul final a fost 11-8 pentru CSM Digi, echipă care este încoronată pentru a opta oară consecutiv drept cea mai bună echipă din România.

O foarte bună poftă de gol a avut-o în acest meci jucătorul bihorenilor Tiberiu Negrean, care s-a remarcat prin cele 6 goluri marcate.

La finalul confruntării, componenţii formaţiei CSM Digi au sărbătorit cucerirea celui de-al optulea titlu naţional în apă, acolo unde l-au aruncat şi pe antrenorul Dorin Costrăş. Apoi au fost premiaţi de conducerea Federaţiei, care le-au oferit trofeul de campioană, medaliile şi tricourile de campioni. Acestea au fost înmânate prin Carmen Tocală şi George Boroi, preşedintele clubului Steaua.