Un ogar în vârstă de doi ani, DragonHeart Pedro, antrenat de un tânăr bihorean, a ajuns pe podium, în weekend, la o competiţie de sprint care s-a desfăşurat în Budapesta.

Derby-ul a avut loc sâmbătă la Agar Stadion, unde s-au întrecut peste 60 de câini din Ungaria şi din vecinătate. La competiţie au fost înscrişi şi ogarii DragonHeart Pedro, JudithPetz Hunter Alexa şi SilverStar Ginger. Toţi trei se antrenează în Sântandrei, zilnic, cu bihoreanul Daniel Gavriş, în vârstă de 19 ani.

Cel dintâi ogar a reuşit să ajungă pe primul loc la competiţia de sprint de 280 de metri.

La acest tip de cursă, patrupezii se aliniază pe o pistă de alergare şi încep să fugă după ce li se deschid cuştile. Competiţia este spectaculoasă, rapidă, fiecare animal luptând pentru victorie.

DragonHeart Pedro a mai obţinut o astfel de performanţă şi în luna august, când a câştigat mai multe curse, tot de sprint, în cadrul cărora au concurat tot câte şase câini.

La acelaşi concurs de sâmbătă, dar la competiţia de sprint dedicată doar femelelor, JudithPetz Hunter Alexa a reuşit să se claseze pe locul trei.

"De şapte ani am ogari, dar am început să-i antrenez de circa opt luni pentru că am văzut potenţialul lor. Sunt ca nişte sportivi de performanţă: ascultători, se ţin de antrenamente şi, pe lângă asta, sunt nişte prieteni de nădejde", a mărturisit BIHOREANULUI Daniel Gavriş.

În luna iulie, un alt ogar din Bihor, Ronaldo, deţinut de tânărul Abel Bodog din Brusturi, s-a clasat pe primul loc la proba de 480 metri la un derby din parcul Kincsem tot din capitala Ungariei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!