Golgheter al Campionatului Mondial de Minifotbal 2023, competiție câștigată de România la începutul lunii noiembrie, sportivul bihorean Marius Balogh a fost premiat în comuna sa natală.

Consiliul Local Spinuș a avut luni o ședință, iar Balogh a fost invitat special. Cu acest prilej, fotbalistul a primit un premiu de 5.000 de lei și promisiunea că va deveni cetățean de onoare al comunei, fiind primul spinușean care câștigă un campionat mondial.

Deocamdată, această hotărâre de consiliu local n-a fost promovată, dar aleșii locali au de gând să o susțină. Până atunci, primarul Alexandru Fonai i-a oferit lui Balogh o diplomă simbolică.

În vârstă de 23 de ani, sportivul provine dintr-o familie care locuiește în satul Nădar, comuna Spinuș. Fotbalistul a copilărit acolo și a frecventat școala din comună, mutându-se în Oradea când a devenit licean.

Nu este singura administrație publică locală care îl omagiază pe Balogh. Miercuri, Consiliul Local Oradea va dezbate un proiect de hotărâre care prevede că golgheterul, dar și alți doi colegi de la națională, tot orădeni, Andrei Gabriel Șumălan și Andrei Ferik, vor fi premiați, fiecare cu câte 5.000 de lei.

„Aducerea Cupei Mondiale la Oradea are menirea de a inspira și îndruma tinerele generații către sport, cu beneficii la nivel social, contribuind implicit la dezvoltarea sportului de masă în municipiul Oradea”, se arată în proiectul de hotărâre.

La începutul lunii noiembrie, după un meci dramatic, România a învins Kazahstan în Campionatul Mondial de Minifotbal, iar protagonist a fost Marius Balogh, care a înscris ambele goluri ale României din timpul regulamentar de joc și a primit la final trofeul „Gheata de Aur”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!