Site-ul Direcţiei pentru Agricultură Bihor nu a mai fost desţelenit de luni de zile. Cele mai recente realizări postate pe portal datează din 2015, cele mai actuale declaraţii de avere sunt din 2018, iar cea mai proaspătă ştire, legată de programul Tomate, datează de undeva de luna trecută.

Angajaţii direcţiei au renunţat să mai încerce actualizarea site-ului, după ce, la introducerea datelor, au primit mesaje de eroare. Familiarizaţi mai curând cu birocraţia agricolă decât cu mediul virtual, funcţionarii s-au lăsat păgubaşi fără să încerce să afle originea blocajului.

Explicaţia, cât se poate de simplă, a ieşit la iveală abia săptămâna trecută, când, sesizat de Bihorel, directorul Nicolae Hodişan a cercetat şi a descoperit un motiv de tot râsul.

Contractul pentru serviciile de administrare a site-ului, în valoare de 200 lei pe an, a expirat anul trecut, fapt pentru care firma care întreţine portalul le-a tăiat funcţionarilor drepturile de lucru, pentru a-şi recupera banii. Atâta tot că funcţionarilor le-a convenit pauza. În fond, firma n-a făcut decât să îi scutească de o bătaie de cap...

UPDATE:

După apariția acestui premiu în ediția tipărită a săptămânalului BIHOREANUL, șeful Direcției pentru Agricultură Bihor, Nicolae Hodișan, a dispus rezolvarea problemei, astfel că site-ul a fost repornit, iar pe el se află postate acum inclusiv declarațiile de avere restante.