Bihorecele sunt chemate să îşi facă testul Babeş-Papa Nicolau, care depistează cancerul de col uterin din fază incipientă, fără să plătească.

"Având în vedere finanţarea alocată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea pentru programul de depistare activă a cancerului de col uterin în anul 2014, invităm toată populaţia feminină eligibilă, după criteriile menţionate mai jos, să solicite medicului de familie formularul FS 1 necesar pentru efectuarea GRATUITĂ a testului Babeş -Papanicolau", arată un comunicat semnat de managerul Gheorghe Carp.

Programul se adresează femeilor cu vârste între 25 şi 64 de ani, indiferent de statutul de asigurat al femeii, cu condiţia să nu aibă un diagnostic confirmat de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital, simptome sau antecedente sugestive legate de această boală. Totodată, afirmă reprezentanţii spitalului, nu sunt eligibile persoanele "care prezintă absenţa congenitală a colului uterin", respectiv femeile cărora li s-a extirpat uterul pentru afecţiuni benigne.

Medici de familie şi centrele de recoltare înscrise în reţeaua Spitalului Judeţean de Urgenţă Oradea se pot consulta pe site-ul spitalului www.spitaljudetean-oradea.ro, dar şi în galeria de documente.

Mai multe detalii despre programul de prevenţie a cancerului de col uterin pot fi obţinute la numărul de telefon 0259.414.630 sau 0259.417.169.