Părinții ai căror copii vor intra în toamnă în clasa pregătitoare trebuie să-i înscrie la unitatea de învățământ dorită între 3 și 18 mai, conform calendarului publicat miercuri de Ministerul Educației.

Între 19 și 22 mai, se vor repartiza copiii înscriși la școlile de circumscripție, iar între 23 și 29 mai vor fi procesate cererile de înscriere pentru repartizarea la o altă școală decât cea din apropierea domiciliului.

Ultima etapă, pe 30 mai, va fi dedicată copiilor care au fost înscriși de părinți la altă școală decât cea de circumscripție, dar nu au fost admiși, din lipsă de locuri. Ei vor putea fi admiși în unitatea de învățământ de care aparțin.

Calendarul publicat de Ministerul Educației mai prevede că, pe 5 iunie 2023, școlile și inspectoratele școlare vor afișa procedura de repartizare a copiilor care nu au fost înscriși în nicio unitate de învățământ pe locurile disponibile. Cererile vor trebui transmise între 6 și 12 iunie, iar pe 15 iunie vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasele pregătitoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!