Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, care are în subordine creşele din Oradea, a transmis că înscrierile pentru aceste unități de educație timpurie antepreșcolară vor debuta la finalul lunii mai. 

În prima etapă, în perioada 20-24 mai, se vor putea face înscrieri pentru micuţii care au mai frecventat creşa şi în anul anterior.

Atunci "sunt reînscrişi copiii care au frecventat unitatea de învăţământ în anul şcolar curent (2023-2024) şi care urmează să o frecventeze şi în anul şcolar următor (2024-2025), ca urmare a exprimării acestei opţiuni de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, printr-o cerere scrisă", se arată într-un comunicat transmis de DASO.

În 24 mai, la ora 14, se vor afişa rezultatele şi numărul de locuri care au rămas libere.

Va urma apoi o altă etapă din cadrul procesului de înscriere, care va începe din 27 mai şi va dura până în 14 iunie, aceasta fiind dedicată micuților care vor merge în primul an de creșă. 

Dosarele cu documentele necesare se vor putea depune la DASO, cu sediul pe strada Primăriei nr. 42, la Serviciul Relaţii cu Publicul şi Evaluare Iniţială, în zilele de luni, marţi şi miercuri între orele 7.30 – 16.30, joi de la ora 7.30 la 18.30 şi vineri de la ora 7.30 şi 16.

În ultima zi de depunere, adică 14 iunie, dosarele vor fi preluate doar până la ora 12 pentru a fi evaluate. Asta pentru că "afişarea rezultatelor şi a numărului de locuri libere rămase după această etapă se va face în data de 14 iunie, ora 14.00", se mai arată în comunicat.

Conform legislației în domeniu, dacă numărul cererilor pentru o anumită creșă va fi mai mare decât numărul de locuri libere, „comisia de înscriere şi distribuire din unitatea de învăţământ selectează copiii în ordinea descrescătoare a vârstei şi aplică criterii de departajare generale şi specifice”. Printre acestea se numără, de pildă, dacă domiciliul micuțului ori locul de muncă al unuia dintre părinți este „situat în apropierea unității de învățământ unde părintele/reprezentantul legal depune cererea de înscriere”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!