Profitând de faptul că prefectul Gavrilă Ghilea era plecat din ţară, de sărbători subprefectul Cristian Bitea (foto) a vrut şi el s-o facă pe şeful, măcar pentru câteva ore. Aşa că s-a trezit vorbind la o întâlnire cu directorii de instituţii deconcentrate.

Cum el a trecut în aripa Petru Filip a PDL-ului bihorean, Bitea s-a pornit să-i beştelească pe adversarii din partid ai fostului primar. Mai exact, s-a răţoit la Călin Mocan, de la Garda de Mediu, şi la Ioan Curpaş, de la ARR. Deşi a bătut apropouri privitoare la schimbarea lor pentru "grave deficienţe manageriale", pe care nici măcar nu le-a enumerat, adevăratele motive sunt altele.

Lui Mocan îi reproşează de fapt că a trecut în tabăra lui Seremi, iar pe Curpaş l-ar vrea înlocuit ca să-i facă loc lui Alin Bobiţan, un protejat al senatorului de Ceica, actualmente prestator la organizaţia Sector 2 Bucureşti, unde Filip e vicepreş. În cele din urmă, însă, ieşirea războinică a junelui nu a durat prea mult, deoarece după întoarcerea prefectului în ţară s-a aşezat frumos în băncuţă, cu o privire nevinovată.