Cu câteva luni înaintea alegerilor locale, liberalii din Bihor au o problemă încă nerezolvată la doi pași de Oradea, în Sânmartin, unde primar este fostul lor coleg Cristian Laza, care însă a trecut la PSD și apoi a câștigat două mandate, în 2016 și în 2020, iar acum conduce detașat în sondaje. Problema PNL-iștilor este pe cine să trimită să se bată cu acesta.

Dacă în urmă cu patru ani l-au avut candidat pe un cvasi-necunoscut, Teodor Traian Ciorba, șef de restaurant la hotelul Ceres din stațiunea 1 Mai, de data asta, după cum a aflat Bihorel, se pregătesc să-l trimită în arenă pe nimeni altul decât vicepreședintele Consiliului Județean, Călin Grațian Gal, fost șef al Gărzii Financiare până în 2013, când instituția a fost desființată prin restructurarea ANAF.

Semn fie că-l „condamnă” la pierzanie, fie că Gal nu mai are șanse la un nou mandat în fruntea județului, alături de Ilie Bolojan, dacă șeful CJ Bihor va candida și va câștiga din nou. De văzut dacă în cazul lui Gal, care și locuiește în Sânmartin, se va confirma sau nu vechea zicală: decât codaș la oraș, mai bine-n satul tău fruntaș...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!