Un candidat independent pentru funcția de primar al Brașovului, Dogar Nicolae Florin, și-a petrecut ziua alegerilor în arest.

Politicianul a ajuns după gratii pentru că sâmbătă i-a trimis președintei Biroului Electoral Brașov un e-mail în care o ameninţa că a violează şi o omoară. Când l-au ridicat polițiștii, candidatul era drogat, scrie news.ro.

”S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă o persoană cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de ultraj prin ameninţare, prevăzută de art. 257 alin. (1) C.Pen. raportat la art. 206 alin. (1) C.pen., situaţia de fapt fiind următoarea: În data de 07.06.2024, la ora 18.32, inculpatul, candidat la alegerile locale de la nivelul municipiului Braşov, fiind nemulţumit de răspunsul primit de la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 8 Braşov cu privire la o petiţie formulată de acesta, a adresat preşedintelui instituţiei ameninţări cu săvârşirea unor acte grave de violenţă, mesajul fiind trimis la adresa de e-mail a instituţiei”, informează, printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Dogar a fost reținut, iar duminică a fost arestat preventiv.

Pentru Primăria Brașov, se confruntă șapte candidați: Dan Tanasă (AUR), George Scripcaru (PNL, susținut de Alianța electorală PSD-PNL), Florin Muscalu-Crețu (PRM), Allen Coliban (propus de USR, susținut de Alianța Uniți pentru Brașov), Ionel Goidescu (Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională), Adrian Ciobanu (S.O.S. România), Nicole-Florin Dogar (candidat independent).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!