E greu să treci printr-o comună sau oraş din Bihor şi să nu te întâlneşti cu politicieni care cer voturile alegătorilor. Neobosiţi, candidaţii merg pe fiecare stradă, promiţând marea cu sarea, doar-doar atrag susţinători. Un pensionar care aspiră la Primăria Paleu din partea partidului Pro România a găsit însă o modalitate inedită să ajungă la urechea electorilor.

Când a aflat că Primăria comunei şi firma de salubritate RER Vest caută un om care să meargă din poartă în poartă ca să încheie contracte pentru fiecare gospodărie, s-a oferit rapid, chiar fără să-l intereseze salariul. Entuziasmul lui este uşor de explicat: după ce consătenii semnau contractele de gunoi, bărbatul îşi făcea lui însuşi propagandă şi le cerea să-l voteze de primar.

Şmecheria nu i-a mers totuşi prea mult, pentru că adversarii politici i-au bătut obrazul şi i-au spus că nu aşa se face campanie electorală, astfel că pensionarul a fost nevoit să renunţe la jobul temporar şi să caute alte metode pentru a se face cunoscut. Dacă locuitorii vor aprecia sau nu puterea lui de muncă se va vedea la urne.