O neaşteptată răsturnare de situaţia are loc în cursa pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina: Darth Vader, Lordul Sith al Imperiului Galactic, şi-a anunţat candidatura la Kiev.

Chiar dacă informaţia pare o glumă, este cât se poate de reală. Partidul Internetului din Ucraina l-a propus drept candidat pe însuşi Darth Vader, completând deja actele necesare pentru acest demers. Vader este în prezent preşedintele partidului şi a şi depus deja suma necesară înscrierii în cursa prezidenţială, conform legii din Ucraina, de 2,5 milioane de hrivne.

Potrivit Russia Today, Vader este "pregătit să-şi asume responsabilitatea pentru soarta acestei ţări, să-i readucă gloria de altădată şi să refacă teritoriile pierdute şi mândria acestei ţări".

Nu este pentru prima oară când Darth Vader apare pe scena politică ucrainieană. În noiembrie 2013, a fost plimbat pe un scaun de Trupele Imperiale la Primăria Odessa şi s-a autoproclamat primar al oraşului.

La alegerile parlamentare din 2012, Partidul Internetului din Ucraina a obţinut un scor de 3%, însă voturile au fost anulate, pentru că majoritatea electorilor au adăugat pe buletinele de vot numele lui Vader.