Cei doi candidaţi înscrişi la concursul de inspector şcolar general al judeţului Bihor, Nicolae Avram şi Iulius Timar, au fost chemaţi pe 30 iunie la examen la Bucureşti.

În ciuda faptului că Gabriel Ispas, un consilier al ministrului Educaţiei, i-a cerut demisia pentru modul în care a gestionat scandalul de la Bacalaureat din Ştei, Avram a declarat BIHOREANULUI că se va prezenta joi la examen.

Contracandidatul său, profesor de matematică la Liceul Tehnologic Horea din Marghita şi unul din cei patru arbitri de fotbal de Liga 1 din Bihor, Timar a declarat la rându-i că este încrezător. "N-am nimic de pierdut, mă duc fără niciun sprijin politic pentru că mi se pare normal ca în învăţământ să se ocupe posturile pe competenţe, nu pe relaţii. Vreau ca învăţământul să fie condus de pe strada Mihai Eminescu (n.r. strada unde are sediul IŞJ Bihor), nu de la sediul vreunui partid politic", a declarat Timar, luni, pentru BIHOREANUL.

Membru PNL, Timar a fost până anul trecut membru PSD şi chiar consilier local în Marghita din partea acestui partid. "Am plecat pentru că n-am vrut să fac prostiile care mi s-au cerut. Pe primul loc la mine este sănătatea şi libertatea", a spus profesorul, precizând că nu vrea să dea mai multe detalii pe această temă.

Atât Timar, cât şi Avram s-au înscris şi la primul concurs pe care Ministerul Educaţiei l-a organizat pentru şefia IŞJ Bihor, în primăvară. Niciunul n-a ajuns însă şi la examen, după ce funcţionarii ministerului au constatat că le lipsesc documente din dosar.