Casa de Cultură a Municipiului Oradea s-a umplut, vineri dimineaţă, de studenţi, cu ocazia unei întâlniri electorale organizată de USL Bihor. Evenimentul a fost combinat cu un târg de joburi pentru tineri, la care s-au prezentat însă doar trei firme orădene (una de asigurări, una de recrutare personal şi un producător de mobilier tapetat) şi la mesele cărora studenţii nici nu s-au prea înghesuit.

La întâlnire au participat candidaţii USL din Oradea, adică Florica Cherecheş (Colegiul 9 Deputaţi), Ioan Cupşa (Colegiul 8 Deputaţi) şi Florian Bodog (Colegiul 4 Senat), dar şi cei care "girează" pentru aceştia, mai precis vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ioan Mang şi viceprimarul Oradiei Ovidiu Mureşan.

După ce li s-a vorbit despre eforturile municipalităţii orădene din ultimii 4 ani pentru crearea de noi locuri de muncă, studenţilor li s-au adresat şi rugăminţi. "Din punctul nostru de vedere, singurii care ne pot ajuta pentru finanţarea proiectelor sunt candidaţii USL. Vă rog să daţi acelaşi semnal prietenilor, cunoştinţelor, familiei: singurii care pot şi îşi doresc să ne ajute ca şi comunitate sunt candidaţii USL", a spus vicele Mureşan.

La rândul său, Mang a vorbit despre necesitatea investiţiilor în întreg Bihorul. "Orice vot dat în afara USL e un vot dat către Băsescu, Bot, Udrea sau Blejnar. Rugămintea pe care o avem noi e ca în municipiul Oradea, dar şi în Bihor, să se voteze candidaţii USL", a spus Mang.

Apoi, fiecare candidat USL s-a prezentat şi a spus ce are de gând să facă din calitatea de parlamentar. Astfel, Cupşa a garantat că va sprijini municipalitatea orădeană în crearea a 10.000 de locuri de muncă până la sfârşitul anului 2016, dar i-a şi îndemnat pe studenţi să înveţe, astfel încât să fie pregătiţi pentru angajare.

Florica Cherecheş i-a îndemnat pe studenţi să fie activi, să se implice în acţiunile ONG-urilor şi să participe la cât mai multe seminarii ori conferinţe. "Vă rog să vă implicaţi în comunitate. Intraţi în partide politice. Nu putem sta pe margine şi să criticăm", a spus Cherecheş.

Foarte scurt în discurs, Florian Bodog le-a spus tinerilor că şi-ar fi dorit ca la evenimentul USL să fie prezente mult mai multe firme care să le ofere locuri de muncă, dar le-a garantat că va lupta, ca parlamentar pentru ei.

În final, după ce i-au ascultat timp de o oră pe politicieni, studenţii n-au avut nicio întrebare pentru cei care le cer voturile.