După o zi toridă, cu prea multe grade în termometre, o bere rece pare remediul perfect. Aşa şi-au spus orădenii care au mers vineri seară la debutul Festivalului Berii 2015, în Parcul 1 Decembrie.

În jurul orei 20, aleile parcului nu erau prea aglomerate, iar la mese mai erau destule locuri. În acelaşi timp, câteva sute de orădeni mişunau prin parc, mulţi dintre ei cu pahare de bere în mână, pline sau goale. Comercianţii se străduiau să-i ademenească în continuare. "Avem, avem, poftiţi!", strigau bucătarii din spatele grătarelor încinse. Micii sfârâiau pe grătare, iar berile la 4 lei paharul abia aşteptau să fie băute.

Bâlciul cu de toate, de la baclava la sutiene şi de la porumb fiert la huse de telefoane, nu i-a prea convins pe orădeni să-şi lase banii în parc, comercianţii plângându-se că n-au încasat nici bani de-o bere. Nu şi-au pierdut speranţa însă: mai sunt două zile de festival.

Vineri seară pe scena din parc a fost programat concertul lui Cabron, urmat de What’s Up. Deşi ambii sunt artişti cunoscuţi şi daţi la toate radiourile, în faţa scenei din parc n-a fost prea mare înghesuială. Totuşi, câteva sute de oameni au cântat cu Cabron piesa "Frunzele şi iarba" şi cu What’s Up melodia "Taxi", care de altfel a şi închis spectacolul.

Înainte de ora 23, MC-ul şi organizatorul Mihai Dacin a anunţat că muzica live s-a oprit, dar orădenii sunt invitaţi să mai stea la o bere. În ciuda acestui îndemn, majoritatea spectatorilor s-au îndreptat spre maşinile lor ori spre taxiuri. Cel mai probabil, însă, comenzile n-au fost, ca în cântec, "du-mă unde vrei", ci clare şi hotărâte...

Sâmbătă, Festivalul Berii îi aduce la Oradea pe Oana Radu şi Direcţia 5, iar duminică pe Claudiu Borza şi Raoul. Tot duminică, de la ora 20 este programată o demonstraţie a tăietorilor de lemne.