Iubitorii naturii sunt invitaţi, duminică, la un mini festival organizat, cu fonduri europene, în Băile 1 Mai, de fundaţia Fundaţia Muzsikál az Erdő (Cântă Pădurea) din Ungaria, în parteneriat cu mai multe instituţii din ţara vecină, respectiv cu Direcţia Silvică Bihor.

Organizat sub moto-ul "Pădurea face muzică - când pădurea şi muzica se întrepătrund. Prietenie, artă, veselie, hrană pentru trup şi suflet, valoarea pădurii!", în zona cantonului silvic din Băile 1 Mai, evenimentul cuprinde o varitate de momente, pentru toate vârstele.

Potrivit unui comunicat semnat de Fundaţia Muzsikál az Erdő, duminică, începând cu ora 11, doritorii vor putea asista la o prezentare de produse locale, dar şi la un program pentru copii, confecţionat de obiecte artizanale împreună cu Casa de Joacă Bábika.

Începând cu ora 11.30 se va găti în parcare, iar la ora 12, amatorii de drumeţii vor fi invitaţi la o plimbare prin pădure, în care participanţii vor vorbi despre "Vieţuitoarele din pădure, gospodărirea sustenabilă a pădurii", asistaţi de inginerii silvici Puskás Lajos şi Szabó Lajos. Se estimează că "plimbăreţii" se vor întoarce în parcare, însoţiţi de un ghid, între orele 16.30 şi 18.

La ora 13, bihorenii sunt invitaţi la un concert în, la aproximativ 800 de metri de la parcare, "în mijlocul pădurii". Vor oferi momente artistice Corul de fete Aurin din Kecskemét (Dirijor: Durányik László), Trupa Misztrál şi un Cvintet de alămuri In Medias Brass, premiat Junior Príma.

 "Nu există timp urât, doar ţinută necorespunzătoare", încheie comunicatul organizatorilor.