Artista Sanda Ladoşi şi soţul ei, Ştefan Tache, au fost ridicaţi de procurorii DIICOT marţi dimineaţă, în urma unor percheziţii, fiind acuzaţi de o fraudă de un milion de euro. Cei doi au fost duşi la sediul central al DIICOT, la audieri.

Prejudiciul ar fi fost creat Fondului Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, conform unor surse judiciare citate de stirileprotv.ro.

Grupul cercetat acum de procurorii DIICOT este format din 17 persoane suspectate de înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

Conform DIICOT, în perioada 2008 - 2014, doi suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.

De asemenea, în perioada 2008 - 2014, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi 6 acte adiţionale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4.344.939,50 de lei.

În anul 2013, soţul Sandei Ladoşi a fost arestat, fiind acuzat că a fost creierul unei reţele de evazionişti. Paguba ar fi fost atunci de 4 milione de euro, procurorii descoperind 18 firme administrate de Ştefan Tache. Atunci, soţul cântăreţei a stat aproape trei luni în închisoare.