Orădenii melomani sunt invitaţi, marţi seară, de la ora 18, la un concert festiv în sala Enescu-Bartók a Filarmonicii de Stat Oradea.

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, important act istoric care a avut loc la 27 Martie 1918, va avea loc spectacolul "Cântec de dor – Basarabia", cu muzica compozitorului moldovean Eugen Mamot. Interpreţi vor fi membri ai orchestrei şi ai corului Filarmonicii de Stat din Oradea. În deschidere, Oana Lianu va interpreta la nai imnul naţional.   

Intrarea la concert este gratuită, concertul fiind organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor şi cu Filarmonica de Stat Oradea.

"Vă aşteptăm cu drag să-i omagiem pe cei care acum un veac, cu inteligenţă, vrednicie şi curaj făceau la 27 Martie primul pas, urmat la 28 Noiembrie 1918 de Unirea Bucovinei cu România şi la 1 Decembrie 1918 de Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România!", se arată în invitaţia organizatorilor.