Ansamblul Artistic Profesionist "Crişana" îi invită pe iubitorii muzicii populare, joi, la sala mare a Teatrului Regina Maria, unde va avea loc concertul extraordinar "Cântec şi joc din străbuni", invitat special fiind cunoscutul artist Grigore Leşe.

Alături de interpretul de muzică tradiţională vor mai urca pe scenă soliştii locali Leontin Ciucur, Otilia Haragoş Seghedi, Bianca Popa - finalistă a show-ului de televiziune "Vedeta populară" de la TVR 1 - şi instrumentiştii Stângaciu şi Petrică Popa, au transmis organizatorii printr-un comunicat de presă.

Biletele se pot achiziţiona online, de pe Eventim.ro, sau cu o oră înainte de spectacol de la Agenţia Teatrului, prețul unuia fiind de 25, 30 sau 35 de lei, în funcție de locul dorit în sală. 

Evenimentul "Cântec şi joc din străbuni" va fi organizat și în ziua următoare, vineri, la Casa de cultură din Beiuş, de la ora 18, de unde se vor putea cumpăra şi biletele. 

Accesul în sălile de spectacol se va face respectând regulile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2: tuturor spectatorilor li se va măsura temperatura la intrare, purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie, precum şi păstrarea distanţării.

Profesor la Universitatea de Muzică din Bucureşti, Grigore Leşe este un adevărat ambasador al tradiţiilor populare româneşti, numărându-se printre puţinii interpreţi care păstrează şi transmit mai departe nealterată frumuseţea şi profunzimea lor neaoşă, scriu organizatorii.

Repertoriul lui este constituit exclusiv din cântece străvechi, care aduc o fărâmă din înţelepciunea arhaică a străbunilor noştri, creând un liant puternic între prezent şi trecut, atât de necesar în construirea şi menţinerea identităţii şi autenticităţii.