În ciuda vremii care n-a întârziat să anunțe toamna, melomanii s-au bucurat, joi seară, de un concert vocal-simfonic pe care organizatorii l-au numit „La vie en rose”, după faimosul cântec al lui Edith Piaf, condus de dirijorul orădean Romeo Rîmbu, în Cetatea Oradea. Invitații Orchestrei orădene a Filarmonicii de Stat au fost tenorii orădeni Robert și László Bede și soprana Mediana Vlad, vocea Disney în România. 

În curtea Palatului Princiar s-au adunat câteva sute de orădeni, chiar dacă, spre deosebire de celelalte concerte, de data aceasta vremea a impus purtarea sacourilor. Pe scenă a urcat dirijorul Romeo Rîmbu, care a condus orchestra orădeană, deschizând seara cu uvertura lucrării „Coțofana hoață”, urmată de celebrul cântec napoletan "Funiculì, Funiculà", în interpretarea celor doi tenori. La prima apariție pe scenă, soprana Mediana Vlad le-a cântat orădenilor „La vie en rose”.

Programul serii a mai inclus, printre altele, aria Elizei din My Fair Lady: „I could have danced all night”, duetul romantic „Lippen schweigen” din opereta Văduva veselă, interpretat în limba română de soprana Mediana Vlad și de tenorul Robert Bede, momentul ce s-a înfiripat între cei doi, de dragul publicului, fiind întrerupt strategic de dirijorul Romeo Rîmbu, care i-a „furat-o” lui Robert pe tânăra soprană și a luat-o la dans, spre amuzamentul celor prezenți. 

N-a fost singurul moment în care protagoniștii serii s-au arătat destinși și puși pe joacă.

De pildă, soprana a „aterizat” în brațele dirijorului la finalul cupletului „O fată de s-a-ndrăgostit din opereta Voievodul Țiganilor de J. Strauss (fiul). 

Programul a cuprins și o melodie compusă de Romeo Rîmbu, pe versurile poeziei „Lacul” de Mihai Eminescu.

Seara s-a încheiat cu cântece celebre: „O sole mio”, cu toți cei trei artiști lirici în prim plan - ba chiar și dirijorul Romeo Rîmbu și-a încercat norocul la microfon, timp de câteva secunde – „Brindisi” din La Traviata și, în fine, la bis, „Con Te Partirò”. 

Concertul „La vie en rose” a fost penultimul din programul INITIO al Filarmonicii de Stat Oradea, ce poartă semnătura managerului Carmen Rus, care își dorește să apropie publicul de concertele orchestrei orădene.

Printre altele, proiectul a cuprins o seară cu tangouri interbelice românești, interpretate de Analia Selis și muzicienii Filarmonicii, precum și un concert cu muzică de filme.

Stagiunea 2022-2023 a Filarmonicii de Stat Oradea va debuta, pe 15 septembrie, cu „Carmina Burana” de Carl Orff.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!