Viorica Flintașu își lansează la Oradea o nouă carte, „Cântecul dorului nesfârşit”, o autobiografie completă, despre o viață dedicată cântecului popular bihorean. Evenimentul va avea loc marți, 12 decembrie, la ora 17, la Muzeului Țării Crișurilor.

Reprezentantă de seamă a muzicii populare românești, Viorica Flintașu și-a făcut debutul la doar 16 ani pe scena Casei de Cultură din Ștei și și-a dedicat viața horelor și doinelor bihorene.

După ce rememorează, în primele capitole, anii copilăriei artistei petrecuți în Săliște de Beiuș, alături de regretatul său frate, poetul Gheorghe Pituț, plecat la alte „stele fixe” mult prea devreme, cartea dezvoltă creația și viața autoarei, care a evoluat pe scene din țară și străinătate, a primit numeroase distincții, dar mai ales aprecieri și admirație. Volumul cuprinde, spre final, și câteva hore și cântece.

Volumul, apărut la Editura Muzeului Ţării Crişurilor Oradea în anul 2023, „este o autobiografie completă din toate punctele de vedere, 371 de pagini menite să ilustreze o viață de om, cu tristețile și bucuriile ei, dar mai ales să imortalizeze anii puși în slujba cântecului popular bihorean”, se arată într-un comunicat remis de organizatori.

Evenimentul include și un recital de colinde susținut de Viorica Flintașu împreună cu Florica Bradu, Florica Zaha, Maria Sidea, Irina Mihoc, Antonela Ferche Buțiu, Dana Ionela Jurjuț, Radu Potoran, Ciprian Mocan și Andrei Corb.

Moderator va fi dr. Vasile Todinca, cercetător I la Muzeul Țării Crișurilor, iar prezentarea cărții va fi făcută de istoricul prof. univ. dr. Blaga Mihoc, Liviu Florin Buțiu, managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor, și de lector univ. dr. Ioan Laza.

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!