A devenit deja o tradiţie participarea Companiei de Apă Oradea la competiţia SWIMATHON, organizată de Fundaţia Comunitară Oradea.

La ediţia SWIMATHON 2021, printre sutele de înotători a participat şi echipa înscrisă sub sigla CAO, formată, ca în fiecare an, din copiii angajaţilor şi prietenii acestora.

CAO a susţinut proiectul Asociaţiei DOWN Oradea intitulat "POT face lucruri minunate", proiect care are ca scop integrarea tinerilor cu Sindrom Down şi alte dizabilităţi intelectuale pe piaţa muncii. Suntem convinşi că acest proiect va fi o reuşită, la fel ca proiectul "Maşina magică" la care CAO a fost un susţinător important.

Echipa formată din Popa Romulus Flavius, Marinescu Andrei, Tokai Mark, Szilagyi Marcu și Lorincz Jasmin a înotat 109 lungimi de bazine, performanţă cu care au câştigat Swimathon Oradea 2021.

Organizatorii nu au fost pregătiţi pentru un scor atât de ridicat, tabela de marcaj fiind realizată doar din 2 cifre. Spre amuzamentul celor prezenţi, imediat după depăşirea celor 99 lungimi de bazin, juriul a scris cifra sutelor, de mână pe un carton, adică cifra 1.

Coroborat cu această performanţă, satisfacţia noastră e să vedem mulţumirea şi zâmbetul de pe chipul acestori tineri cu Sindrom Down, tineri care au nevoie de sprijin, atenţie şi mai ales de încredere că vor reuşi în viaţă.

Buna dispoziţie, generozitatea, bucuria mişcării în apă vor face ca acest eveniment să se înscrie în caseta cu amintiri a participanţilor şi susţinătorilor.

COMPANIA DE APĂ ORADEA