Scandal mare la Beiuş, unde prim-iubăreţul municipiului, edilul Adrian Domocoş, a pus de-un mic răzbel cu şeful Poliţiei locale, comisarul Alin Haniş, şi cu prim-procurorul oraşului, Gligor Sabău. Supărat că numirea lui Haniş s-a făcut fără consultarea lui, iar Sabău le face dosare penale amicilor săi, Domocoş le-a întins o cursă.

Cei doi au primit câte-o invitaţie să participe la o vânătoare pe fondul Asociaţiei Pocola condusă de primarul din Beiuş, iar autorizaţia de vânătoare fusese semnată chiar de acesta. Ulterior edilul s-a făcut că nu mai ştie de ea şi, la nicio oră după începerea partidei, a trimis trei echipaje de jendari în zonă ca să-i prindă-n flagrant ca braconieri.

La faţa locului, însă, surpriză! Cei doi clienţi pe care de fapt voia să-i "agaţe" nici măcar nu veniseră, Sabău fiind gripat la pat, iar Haniş plecat cu treburi la Oradea.

Aşa că nu doar vânătorii, dar şi jandarmii s-au întors acasă cu tolba goală, rămânând în schimb doar poveştile vânătoreşti scornite de primar depre duşmanii săi.