Echipa de polo are, începând de luni, un nou antrenor principal. Fostul jucător şi căpitan al echipei, orădeanul Kadar Kalman (foto) a pus capăt carierei de jucător şi a fost promovat de conducerea clubului în funcţia de antrenor principal.

Pentru următorul sezon, Kadar îl va avea secund pe Ciprian Cîmpianu, cel care a condus formaţia orădeană în ultima parte a campionatului şi a condus formaţia orădeană la cel de-al nouălea titlu de campioană, după ce, în luna aprilie, CSM a renunţat la antrenorul Dorin Costrăş.

"Cum Ciprian era mandatat să ocupe funcţia de antrenor principal doar până la sfârşitul sezonului, a trebuit să ne orientăm spre un nou tehnician pentru ediţia următoare. Deşi am avut diferite propuneri, chiar şi autopropuneri pentru acestă funcţie, până la urmă am ajuns la concluzia că este bine să îl desemnăm pe jucătorul nostru, Kadar Kalman, el aflându-se la sfârşit de carieră ca jucător", a declarat preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, luni, într-o conferinţă de presă alături de Kadar.

La rândul său, Kadar Kalman a spus că va avea ca obiectiv pentru următorul sezon adjudecarea titlului de campioană a zecea oară consecutiv, dar şi câştigarea Cupei României.

Cert este că, prin renunţarea la activitatea de jucător, el lasă însă un gol imens în angrenajul formaţiei. De altfel, preşedintele CSM  a recunoscut că pentru a-l înlocui va trebui să se orienteze către un jucător străin, având în vedere că în campionatul intern nu se găsesc fundaşi de talia lui.

„Am luat decizia de a renunța la activitatea de jucător, pentru că în opinia mea nu se pot face ambele lucruri deodată. Am capacitatea fizică de a mă pregăti, dar consider că aici s-a încheiat o etapă în viaţa mea. În ceea ce privește lipsa mea de experienţă ca tehnician, sunt de părere că ea este compensată de alte atuuri. Nimeni nu cunoaşte mai bine decât mine lotul de jucători al echipei noastre. Totodată sunt la curent cu ce se întâmplă la celelalte formaţii din campionat. Am jucat împreună cu o bună parte a celor pe care îi voi antrena, însă cred că mă voi descurca în relația antrenor-jucători. Am câștigat respectul foştilor mei colegi atât în apă, cât și în afara bazinului. În calitate de antrenor voi fi tot aşa cum am fost ca jucător. Îmi voi dori să obţin întotdeauna maximum posibil”, a declarat noul antrenor al campioanei, Kádár Kálmán.

Acesta are 36 de ani şi a fost fidel echipei orădene încă de la înfiinţare. El a evoluat iniţial la "Crişul", iar apoi la CSM, cu o întrerupere de 5 ani, când a jucat în străinătate.