Un grup de ingineri aerospaţiali din SUA şi Marea Britanie au inventat Capsula Supravieţuirii, un sistem personal de siguranţă conceput pentru protecţie în caz de tsunami, tornade, cutremure şi furtuni.

Cu aspectul unei mingi uriaşe, capsula are două ferestre, fiind perfectă pentru calamităţile naturale ce obligă oamenii să-şi găsească un adăpost sigur. Capsula este concepută pentru a pluti, astfel că nu poate fi inundată ori scufundată.

De asemenea, are un sistem de autoredresare care evită întoarcerea cu susul în jos, şi este izolată termic, ca să menţină căldura "locatarilor". Giganta minge este concepută să reziste şi la contactul cu obiecte ascuţite, temperaturi ridicate, decelerare rapidă ori alte forme de impact.

Inginerii au proiectat Capsula Supravieţuirii în diferite dimensiuni, de la cele mici, pentru două persoane, la cele pentru întreprinderi ori şcoli, cu 10 locuri. Preţurile variază şi ele, de la 1.300 la 20.000 de dolari.

Conceptul îi aparţine englezului Julian Sharpe, căruia i-a venit această idee după devastatorul tsunami din Indonezia din 2004, când au murit aproximativ 225.000 persoane.