Potrivit locotenentului Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, joi dimineaţă, victimele făceau lucrări de întreţinere la turnul de apă din fostul CAP din Sânnicolau Român, când, în jurul orei 9, nu au mai putut să iasă.

"E vorba de doi bărbaţi, în vârstă de 43 respectiv 51 de ani. Deocamdată nu ştim în ce împrejurări au rămas blocaţi. Probabil au inhalat ceva substanţă. La faţa locului s-au deplasat autoscara, un echipaj de terapie intensivă şi o autospecială de intervenţie de la Detaşamentul 1 Oradea, precum şi paramedicii şi descarcerarea de la Salonta", a declarat BIHOREANULUI lt. Herţe.

La sosirea echipajelor de salvare, cele două victime se aflau în interiorul turnului, la o înălţime de circa 20 metri, în stare de semiconştienţă, fiind în imposibilitatea de a se autoevacua, drept pentru care, cu ajutorul autoscării mecanice, salvatorii au ajuns în partea superioară a turnului şi au pătruns în interiorul acestuia.

Un echipaj de salvare a coborât cu ajutorul unor coarde şi hamuri, iar după mai bine de trei ore de intervenţie muncitorii au fost scoşi în siguranţă. "Cele două victime sunt în viaţă. Li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportate la spital", a precizat Herţe.

Acţiunea de salvare s-a dovedit a fi una foarte complexă ca urmare a lucrului la mare înălţime, intervenţiei în spaţii foarte înguste şi într-un mediu toxic.

Conform unui comunicat ulterior al ISU, cei doi muncitori au rămas captivi în turn "în urma inhalării unei cantităţi apreciabile de vapori de vopsea şi monoxid de carbon".

"Acţiunile de intervenţie au fost coordonate de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, general de brigadă Ioan Baş, care a apreciat profesionalismul de care au dat dovadă echipele de salvatori pe timpul acestei acţiuni dificile", mai specifică informarea ISU.