După ce au primit un pont, poliţiştii de frontieră de la Valea lui Mihai au prins, la circa 500 metri de graniţă, nouă irakieni, între care şase copii, care încercau să iasă ilegal din ţară prin frontiera verde. Ca în multe astfel de cazuri, irakienii erau solicitanţi de azil în România, însă voiau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Potrivit comisarului-şef Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, grupul a fost prins joi dimineaţa, în jurul orei 5.

"Acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai au declanşat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale, ocazie cu care au identificat, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, nouă persoane (trei adulţi şi şase copii) care nu-şi justificau prezenţa în zonă", a precizat comisarul-şef.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni solicitanţi de azil în România. Adulţii aveau vârste între 19 şi 43 de ani, iar copiii între 2 şi 11 ani. În cauză, poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit lucrări penale pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.