Captură-record la graniţa României cu Ungaria. În urma unei vaste operaţiuni antidrog, desfăşurate de DIICOT, peste 320 de kilograme de heroină au fost descoperite într-un TIR, chiar înainte să părăsească ţara.

TIR-ul era înmatriculat în Vâlcea şi venea din Ucraina, drogurile urmând să ajungă la consumatorii din Occident.

Şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a spus că este o captură de droguri record a parchetului pe care îl conduce. Potrivit evz.ro, traficanţii erau supravegheaţi de aproape patru ani, a lăsat să se înţeleagă Horodniceanu, adăugând că valoarea drogurilor este de 40 de milioane de euro.

Autovehiculul a fost dus într-un hangar şi a fost nevoie să fie tăiat cu un fierăstrău electric pentru a scoate cantitatea de heroină care era ascunsă într-un rezervor dublu. Ulterior, un elicopter al Ministerului de Interne a preluat marfa şi a dus-o la Bucureşti.

Şoferul autocamionului a fost dus la audieri, iar anchetatorii au luat legătura şi cu patronul firmei de transport pentru a-i cere explicaţii, mai scrie evz.ro.

Operaţiunea a fost desfăşurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi poliţişti de frontieră.