Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a anunţat, marţi, că la punctul de trecere din Borş au fost făcute recent două descoperiri interesante.

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani care a vrut să iasă ilegal din ţară ascuns sub o pătură în portbagajul unui BMW, respectiv de o maşină Range Rover Evoque, în valoare de 40.000 euro, furată din Italia, pe care un bihorean a încercat să o aducă în ţară.

Băiatul în vârstă de 19 ani a fost descoperit, în noaptea de luni spre marţi, într-o maşină în care se mai aflau şoferul, 27 ani, şi încă un pasager, 19 ani. Niciunul dintre cei trei nu sunt bihoreni.

"Cu ocazia controlului, în portbagajul autoturismului, sub o pătură de culoare roşie, a fost descoperită ascunsă o persoană de sex masculin. Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care a rezultat faptul că bărbatul ascuns este cetăţean român, se numeste Ioan G. şi are 19 ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă, deoarece nu avea documentul de identitate la el şi intenţiona să ajungă în Austria", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Poliţiştii i-au întocmit tânărului acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi celor doi cetăţeni români aflaţi în maşină, iar cetăţeanului român ascuns în portbagaj pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Celălalt caz s-a înregistrat duminică dimineaţă, în jurul orei 5, când la Frontiera Borş s-a prezentat pentru a intra în ţară Zsolt Gheorghe V., în vârstă de 36 ani, din Bihor, conducând un autoturism marca Range Rover Evoque, an de fabricaţie 2013, înmatriculat în Italia.

"Având suspiciuni asupra legalităţii documentelor autoturismului, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări în bazele de date stabilindu-se că autoturismul figurează ca "bun căutat în vederea confiscării", alertă emisă de autorităţile italiene, la data de 21.04.2015", a afirmat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul a declarat că nu ştia că maşina este căutată de autorităţile italiene şi că el doar trebuia să transporte autoturismul pentru altcineva din Ungaria în România, contra unei sume de bani pe care urma să o stabilească ulterior. Autoturismul, în valoare de circa 40.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea. Bihoreanului care a vrut să-l introducă în ţară i s-au întocmit actele de urmărire penală pentru infracţiunea de tăinuire, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.