Arhiepiscopul Robert Zollitsch, capul Bisericii Catolice Germane, e anchetat pentru complicitate la abuzuri sexuale comise impotriva unui minor, scrie AFP.

Robert Zollitsch a dezmintit imediat acuzatiile care au declansat aceasta investigatie a Parchetului, potrivit carora Zollitsch ar fi stiut despre abuzurile sexuale comise in anii '60 de un calugar din cadrul unei manastiri cisterciene din Birnau.

Reclamantul afirma ca arhiepiscopul nu numai ca avea cunostinta despre abuzurile sexuale ale calugarului, dar a autorizat mutarea acestuia in aceeasi manastire in 1987.

Cazul a fost transmis Parchetului din Konstanz, unde traieste, in prezent, calugarul suspectat de comiterea acestor abuzuri, a adaugat acesta.

Arhiepiscopul a declarat, intr-un comunicat, ca a aflat abia in 2006 despre eventuale abuzuri asupra unui copil in aceasta manastire, care ar fi avut loc in anii '60, si ca a informat imediat ordinul cistercian.

El a subliniat, totodata, ca manastirile cisterciene sunt subordonate ordinului religios din care fac parte, si nu diocezelor, care nu au nicio autoritate asupra lor.

Biserica Catolica se confrunta, de la inceputul anului, cu o serie de dezvaluiri si acuzatii de abuzuri sexuale asupra unor copii, comise de preoti.