89 de percheziţii s-au derulat, marţi, în Bihor şi în alte 22 de judeţe, în cazul unui dosar mamut de evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Argeş, descinderile au avut loc la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu piese auto, al cărui prejudiciu nu a fost menţionat.

"Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală", arată sursa citată.

Din cercetări au reieşit indicii că, din mai 2015 şi până în prezent, reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale cu profil de activitate comerţ cu piese auto "ar fi omis în tot sau în parte" să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate.

Conform documentului, au fost angrenaţi în misiune poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţelor Mureş, Buzău, Caraş-Severin, Timiş, Alba, Constanţa,  Mehedinţi, Neamţ, Covasna, Cluj, Braşov, Harghita, Arad, Bihor, Vâlcea, Gorj, Olt, Dolj, Prahova, Maramureş, Ilfov, Galaţi şi DGPMB şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.