Poliţiştii de la Brigada de Autostrăzi şi Misiuni Speciale a IGPR şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în urma celui mai grav accident petrecut vreodată pe o autostradă în România, potrivit digi24.ro.

În carambolul petrecut sâmbătă dimineaţa pe Autostrada A2 au fost implicate în total 32 de maşini. Patru persoane au murit, iar alte 56 au fost rănite. 20 de răniţi sunt încă internaţi în spitale din Capitală. Accidentul s-a petrecut la ora 8:42, pe sensul de mers spre Constanţa, în condiţii de ceaţă densă, în dreptul localităţii Lehliu-Gară. 

"M-am trezit cu un perete de maşini lovite în faţa mea", a povestit un bărbat implicat în accident. "60 de oameni au fost prinşi ca într-o menghină. Plini de sânge. Panică. Groază. Ţipete", a relatat altul. 

Potrivit aceleiaşi surse, peste 100 de pompieri, 9 medici şi 22 de asistenţi au ajuns la faţa locului. 

Este cel mai grav accident rutier produs pe o autostradă din România. Toate maşinile implicate în carambol vor fi expertizate tehnic.

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi nepăstrarea distanţei sunt principalele cauze ale accidentului în lanţ, au anunţat poliţiştii. 20 de şoferi implicaţi în carambol sunt audiaţi, duminică, în ancheta care trebuie să stabilească exact cum s-au produs coliziunile.