O femeie a ajuns la spital, marţi, în urma unui carambol produs pe Calea Aradului, lângă Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Accidentul a fost semnalat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 15.46. "Coliziunea în lanţ s-a produs pe Calea Aradului din municipiul Oradea. Au fost implicate trei autoturisme", a declarat comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. 

Din spusele martorilor, accidentul s-a produs după ce un autoturism, marca Opel, a izbit un taxi care oprise în spatele unui BMW, al cărui şofer ar fi vrut să vireze stânga pentru a intra în parcarea hotelului Ramada. 

Toate cele trei maşini circulau pe aceeaşi direcţie. După ce a fost lovit din spate de Opel, taxiul (Dacia Logan) a intrat în BMW-ul aflat în faţa sa.

Se pare că şoferul BMW-ului, cu numere de București, ar fi explicat după accident că, de fapt, a vrut să vireze stânga pentru a intra la benzinăria din imediata vecinătate a hotelului, dar nu ştia exact pe unde se poate intra spre aceasta. Merită precizat că în dreptul hotelului, cele două sensuri de circulaţie sunt despărţite printr-o linie continuă, aşadar cei care circulă pe Calea Aradului spre centru nu pot vira regulamentar la stânga, la Ramada, ci doar mai sus cu câţiva metri, spre benzinărie. 

În urma impactului, o femeie a ajuns la spital. "Aceasta se afla pe bancheta din spate a taxiului şi acuza dureri de spate şi de cap", a spus un martor.

După accident, BMW-ul a intrat în parcarea hotelului, în timp ce celelalte două maşini au rămas pe carosabil, ocupând astfel un sens de mers. Traficul nu a fost blocat, ci doar temporar restricţionat pe o bandă de circulaţie. Astfel, circulaţia s-a desfăşurat pe celelalte benzi. 

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările care au dus la producerea evenimentului rutier.