Autorităţile din Bihor au fost nevoite să redeschidă centrul de carantină de la Pădurea Neagră, pentru izolarea sub pază a persoanelor suspecte de Covid-19.

"Începând cu data de 1 august 2020, jandarmii bihoreni au preluat paza unui centru de carantină pe raza judeţului Bihor", se arată într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor.

BIHOREANUL a aflat că în centrul din Pădurea Neagră sunt în prezent doi cetăţeni. Primul a ajuns acolo sâmbătă, fiind un cetăţean libanez care a încercat să treacă ilegal frontiera, pe jos. El a fost prins de poliţiştii de frontieră din Bihor, şi a solicitat azil în ţara noastră, dar centrul de azilanţi din Timişoara nu îl va primi până nu va sta două săptămâni în izolare.

Cel de-al doilea locatar al centrului de carantină este un bihorean care trebuia să fie acasă, în autoizolare, dar poliţiştii l-au prins că încalcă această măsură. Astfel, când l-au găsit, oamenii legii l-au ridicat cu forţa, iar prin dispoziţia DSP Bihor, a intrat în carantină.

Cele două persoane sunt primele care au intrat în carantină în Bihor, după apariţia Legii 136/2020, care prevede instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.