Bihorenii mici și mari sunt invitați sâmbătă, 1 iulie, în curtea asociației Cătunul Verde (strada Nicolae Jiga, nr. 62), la un mini-festival cu jocuri de vacanță și ateliere de creație, intitulat „Caravana cu Jocuri”.

Părinții și copiii vor avea la dispoziție zeci de jocuri de societate, pe care le vor putea testa nestingheriți, și vor putea participa la ateliere în care își vor crea propriile jocuri (carduri de memorie, cuburi povestitoare sau propriul joc de societate) sau suveniruri, precum figurine de ipsos ori tablouri de tip vitraliu.

Seara, se vor citi povești în limbile română și maghiară.

Toate activitățile vor fi gratuite, orele de desfășurare fiind între 10 și 20.

Organizatorii anunță că, sub cireșul umbros din curtea asociației, doritorii își vor putea face poze memorabile, iar cei mici se vor putea distra și la un stand de „face painting”, adică pictură pe față.

Înființată în anul 2018, asociația Cătunul Verde are misiunea de a oferi șanse egale copiilor și tinerilor, ca aceștia să devină adulții de care societatea are nevoie. ONG-ul organizează activități de educație, integrare și recreative pentru copii defavorizați din mediul rural, aflați în plasament sau în spitale.

Dacă vor dori, cei care vor participa la activitățile de sâmbătă vor putea face donații, ca să sprijine activitățile Cătunului Verde.

„Caravana cu Jocuri” este un proiect itinerant dezvoltat de Happy Color România, împreună cu partenerii săi, și are ca scop promovarea educației prin joacă și facilitarea accesului la cât mai multe activități culturale interesante pentru toate vârstele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!