Voluntari costumaţi în motanul Silvester, câinele Scooby-Doo sau spiriduşii lui Moş Crăciun îi aşteaptă de joi până duminică pe copii, adolescenți și părinți să testeze jocuri de stimulare a memoriei, interactive, strategice și de echipă la festivalul „Caravana cu Jocuri”, organizat în Sinagoga Sion.

Festivalul a avut mai multe ediții în țară și a ajuns, joi, pentru prima dată, la Oradea.

Vine Moș Nicolae!

„Este un proiect dezvoltat de Happy Color Romania și are ca scop promovarea educaţiei prin joacă şi facilitarea accesului la cât mai multe activităţi culturale pentru toate vârstele. În aceste zile, în Sinagogă, sunt zone dedicate jocurilor pentru bebeluşi, pentru copii de grădiniţă, elevi, grupuri de tineri, dar şi pentru familii întregi. Toate activitățile sunt gratuite", a explicat, în deschidere, Mihai Valentin, managerul festivalului.

Jocurile în Sinagogă au început la ora 12, când zeci de elevi de clase primare, aduşi de profesorii lor, s-au împrăştiat prin încăpere pentru a testa diferite jocuri sau pentru a participa la atelierul de pictat figurine din ipsos. De-a lungul celor patru zile de festival, micuţii vor putea participa gratuit şi la ateliere de pictură pe sticlă, de confecţionat felicitări de Crăciun sau de decorat lumânări, toate fiind organizate de Asociația Cătunul Verde.

Totodată, în program a fost inclus și un concert de colinde, precum și o întâlnire cu Moș Nicolae. 

Cât îți poți ține echilibrul?

Printre jocurile care pot fi testate de copii și familii se numără Pengoloo, unde câștigător este jucătorul care adună cei mai mulți pinguini, sau Quoridor, ce presupune ieșirea dintr-un labirint după ce adversarii pun tot felul de obstacole. Un alt joc, preferat de adolescenți, este Yogi, în care jucătorii trebuie să stea în diferite poziții, dictate de cărțile exrase din pachet, până când cei mai puțin flexibili cedează. 

Regulile jocurilor sunt explicate de voluntari, care sunt costumaţi în diferite personaje cunoscute, precum spiriduşii lui Moş Crăciun, motanul Silvester sau câinele Scooby-Doo.

Cei care doresc pot cumpăra jocurile. De asemenea, de la festival mai pot fi achiziționate şi cărţi educative pentru copii în limba română şi limba engleză.

Festivalul se desfăşoară de joi până vineri, după următorul program: joi între orele 12 – 20, vineri între orele 10 – 20, sâmbătă între orele 10 - 20 şi duminică între orele 10 - 19. Evenimentul este organizat de Happy Color Romania şi Oradea Heritage.


Orarul atelierelor:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!