O echipă formată din medici de diferite specializări va ajunge în weekend în comuna Pietroasa, pentru a oferi consultaţii gratuite adulţilor şi copiilor care locuiesc la poalele Munţilor Apuseni.

Acţiunea este organizată de Asociaţia Caravana cu medici - filiala Bihor, înfiinţată de medicul Andrei Costea, care activează la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean şi SMURD Oradea.

Circa 30 cadre medicale vor face consultaţii gratuite de cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, radiologie, neurologie, urologie, dermatologie, stomatologie, boli infecţioase şi medicină de urgenţă, potrivit unui comunicat transmis de asociație.

În plus, atât copiii cât şi adulţii vor beneficia şi de educaţie medicală în stomatologie şi prim-ajutor, dar și de consulaţii oftalmologice, iar cei care au probleme cu vederea vor putea primi ochelarii potriviți.

Consultaţiile vor avea loc în interiorul şcolii din satul Chişcău, comuna Pietroasa. 

Pe 1 octombrie, la inițiativa aceleiași Asociații, localnicilor care au dorit li s-au prelevat și probe pentru analize medicale gratuite care vor fi interpretate acum.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!