Echipa bihoreană a programului național pe bază de voluntariat intitulat „Caravana cu Medici” organizează o nouă campanie în mediul rural, în weekend, de data aceasta în comuna Budureasa.

Potrivit organizatorilor, oamenii din comună vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite de medicină internă, cardiologie, ORL, dermatologie, neurologie, urologie, pediatrie, stomatologie. De asemenea, se vor face investigaţii medicale precum electrocardiogramă, ecografie cardiacă şi abdominală.

"Într-o acţiune mai complexă, caravana a efectuat recoltarea de analize medicale gratuite în data de 2 decembrie. Recoltarea de analize s-a încheiat cu un rezultat impresionant, 205 persoane având astfel posibilitatea de a-şi monitoriza starea de sănătate. Peste 30 dintre aceste persoane au fost copii, pentru unii fiind prima recoltare de analize din viaţa lor", se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Cea de-a doua etapă a campaniei, care se va desfăşura în 9 şi 10 decembrie, va presupune practic consultaţiile şi ecografiile gratuite.

De acestea vor putea bemeficia şi sătenii cărora nu li s-au prelevat probe în 2 decembrie.

Caravana va avea loc de la ora 9, atât sâmbătă cât şi duminică, la şcoala din satul Budureasa.

Prin "Caravana cu Medici", voluntarii îşi doresc să faciliteze serviciile medicale de bază oamenilor din zone rurale nefavorizate, dar şi să atragă atenţia asupra importanţei prevenţiei, astfel încât cei care suferă de anumite afecţiuni să nu ajungă la medic prea târziu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!