Pe 24 iunie, între orele 13 şi 18, micuţii orădeni se vor întâlni Mini, Max, Cuţulache şi Pisicuţa, mascotele canalului de desene animate Minimax, în cadrul Caravanei care porneşte din Oradea şi trece prin alte şapte oraşe din România.

Astfel, în Orăşelul Copiilor va poposi "Autobuzul magic", o replică identică a celui din desenul animat cu acelaşi nume, care va fi echipat cu diverse jocuri educative, ecrane imense, pe care vor fi proiectate desenele preferate de pe Minimax pe toată durata popasului la Oradea. De asemenea, vor exista panouri interactive şi, bineînţeles, jucării.

"Copiii alături de părinţi sunt aşteptaţi să descopere lucuri noi şi interesante, curiozităţi ale naturii, experimente şi jocuri din domenii numeroase precum ştiinţă, astronomie, biologie, cultură generală, mediu, dar şi să participe la activităţile distractive organizate în zona de joacă special amenajată", anunţă reprezentanţii Minimax.

Toate jocurile educative vor fi abordate în cadrul atelierelor de activităţi, coordonate de către moderatori profesionişti, care vor şi aplica în practică noţiunile nou învăţate, alături de copii.

Din caravană nu vor lipsi premiile, constând în cărţi pentru copii, jucării, dar şi în posibilitatea înscrierii în tombola pentru câştigarea, la finalul caravanei, a unei excursii în străinătate pentru întreaga familie.