Pentru a noua oară, o parte dintre carele alegorice din Carnavalului Florilor organizat de 44 de ani încoace la Debreţin au ajuns şi la Oradea. Miercuri, în jurul orei 16, pâlcuri de orădeni se aliniaseră pe trotuarele bulevardului Dacia aşteptând pornirea alaiului.

Însoţită de echipaje ale Poliţiei rutiere, caravana florilor a pornit în frunte cu o caleaşcă din care fluturau steagurile Oradiei şi Debreţinului, urmată de patru amazoane călare, printre care şi ziarista Diana Vereş, şi de câţiva arcaşi în straie medievale.

Primul car alegoric a fost cel cu tema "50 de ani de rock'n roll în Debreţin", la care a contribuit şi Oradea, numele oraşului fiind de altfel amplasat în partea din spate a acestuia.

Al doilea car a fost unul dedicat jocului Angry Birds, al treilea unul cu tema Fitness preistoric, care înfăţişează câţiva oameni ai cavernelor deosebit de "lucraţi", iar al patrulea a fost intitulat "Dragonii" şi realizat în stil japonez. Ultimul car al paradei a fost unul deosebit de frumos dedicat legendei Lacului Sfânta Ana.

Printre cele cinci au defilat şi câteva ansambluri folclorice româneşti şi maghiare, dar şi mai multe trupe de dans. Dintre acestea, adolescenţii de la Tini Dance Center au dat un adevărat spectacol în stradă, dansând pe diferite melodii în vogă chiar din mers. De asemenea, din alai au făcut parte şi mai mulţi bikeri de la Asociaţia ProBikers.

Parada a continuat pe bulevardul Dacia, Parcul Petofi, bulevardul Magheru, de unde, prin giraţia din Centrul Civic, a ajuns în Parcul 1 Decembrie. Aici, carele au fost parcate lângă Statuia Ostaşului Român, în timp ce în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a fost amplasată o scenă pe care trupele şi ansamblurile din alai dau câteva reprezentanţii.

De la ora 19, solistele Peter Szabo Szilvia din Ungaria şi Anamaria Georgescu, solistă mutată la Oradea, erau programate să susţină câte un recital.

În 2013, municipalitatea a alocat în total 43.000 de lei pentru organizarea Caravanei Florilor.