Caravana Jandarmeriei Române, pornită cu scopul de a prezenta cât mai eficient oferta educaţională pentru cele 700 de locuri vacante în Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi, a ajuns duminică şi în Oradea.

Jandarmii au venit cu o dubă imprimată cu imagini şi mesajele: "Vino în echipa noastră!" şi "Atenţie! Vom folosi forţa... cuvintelor!". 

"Cu această ocazie specialiştii în domeniul resurselor umane din cadrul I.J.J. Bihor au împărţit pliante şi au prezentat celor interesaţi condiţiile de participare la concursurile de admitere în şcolile de subofiţeri jandarmi", se precizează într-un comunicat transmis de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor. 

Cererile de înscriere se pot depune la sediul Inspectoratului până pe data de 5 decembrie 2017.

Şcolarizarea durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare şi masă în cadrul instituţiilor de învăţământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum şi de celelalte facilităţi ale acestora (baze sportive, săli de internet etc.).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să îşi desfăşoare activitatea în unităţile Jandarmeriei.

Potrivit informării, la concursul de admitere din ianuarie 2018 a fost eliminată limita de înălţime, iar pentru verificarea aptitudinilor fizice se va parcurge un traseu aplicativ care include 11 elemente de dificultate, într-un timp de maxim 2 minute şi 25 de secunde. Mai multe informaţii au fost publicate pe portalul Jandarmeriei Române.