Marii campioni ai scrimei româneşti din ultima perioadă vor veni la Oradea, pentru un eveniment organizat de federaţia de profil. Caravana scrimei româneşti va ajunge la Oradea la începutul lunii viitoare, iar marii sportivi vor susţine demonstraţii de scrimă.

Evenimentul se înscrie în circuitul pe care Federaţia Română de Scrimă îl desfăşoară în toată ţara. Astfel, caravana scrimei parcurge în această perioadă majoritatea oraşelor din ţară, cu scopul de a promova scrima în special în rândul tinerilor şi a copiilor.

Potrivit antrenorului orădean Nicolae Ille, printre cei care vor susţine demonstraţiile la Oradea se numără Anamaria Brânză şi Simona Gherman, la feminin, respectiv sabrerii Tiberiu Dolniceanu şi Mihai Covaliu, la masculin. Întâlnirea copiilor orădeni cu campionii scrimei va avea loc pe 6 septembrie, în centrul oraşului, locul exact urmând să fie stabilit.

Pe lângă demonstraţiile de scrimă, protagoniştii evenimentului vor oferi autografe, vor împărţi cadouri copiilor şi se vor fotografia cu aceştia.

Scrimerii CSM, în cantonament

Pe de altă parte, Ille a precizat şi că membrii secţiei de scrimă de la clubul CSM Oradea pregătesc în această perioadă competiţiile oficiale din sezonul 2014-2015 într-un stagiu centralizat montan la Stâna de Vale.

Antrenorul emerit Nicolae Ille îi pregăteşte fizic de sportivii săi, având în subordine în acest cantonament 13 sportivi, fete şi băieţi.

"Ne aflăm la început de pregătiri. Acestea decurg destul de bine, încercăm să ne punem cât mai bine la punct şi din punct de vedere fizic pentru sezonul care va urma", a declarat antrenorul Nicolae Ille.

Prima competiţie oficială pentru reprezentanţii secţiei de scrimă de la CSM din noul sezon va avea loc la începutul lunii octombrie, când sunt programate întrecerile Cupei României. Până la această competiţie, orădenii vor mai participa la câteva concursuri amicale, dintre care unul va avea loc la Craiova, iar un altul la Bucureşti.

"Lotul pentru sezonul următor încă nu este definitivat. Pot apărea modificări, atât la fete cât şi la băieţi. Cei nou-veniţi se vor adapta însă pe parcurs, astfel încât la startul competiţiilor oficiale ei să fie apţi pentru întreceri", a mai precizat antrenorul Nicolae Ille.

La jumătatea lunii septembrie va începe şi circuitul european de cadeţi, la Zrenjanin, în Serbia, unde orădeanca Bianca Benea va reprezenta România. Conform antrenorului Nicolae Ille, este foarte posibil să mai participe la aceste întreceri alte două sportive de la clubul orădean, Anna Hangleri şi Andreea Tufan.