Caravana „Fii pregătit!” a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare ajunge, pentru o săptămână, în Bihor.

Cei curioși sunt așteptați la echipajele care vor fi parcate în Oradea, Beiuș și Ștei, pentru a învăța cum să acorde primul ajutor.

Caravana SMURD va opri întâi în Oradea, vineri, 20 octombrie, în curtea Muzeului Țării Crișurilor, de pe Calea Armatei Române 1/A, între orele 10 și 15. Timp de trei zile, pompierii militari din cadrul ISU Crișana vor fi prezenți aici, dispuși să instruiască doritorii.

„Cursurile oferite vor include totodată, prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundații, incendii etc.) și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față”, a transmis ISU Crișana.

Pompierii militari vor merge apoi, pe 25 octombrie, în Beiuș, pe strada Garofiței, iar o zi mai târziu, în Ștei, pe strada Cuza Vodă. În ambele localități, programul de pregătire a populației se va desfășura în intervalul orar 10-15.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă și susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!