Sâmbătă şi duminică, bihorenii care vor să ştie cum să acţioneze în situaţii de urgenţă pot participa la cursuri de pregătire anume făcute de medicii şi paramedicii SMURD. Este pentru al doilea an consecutiv când caravana "Fii pregătit" va ajunge în Bihor.

Cursurile se vor ţine sâmbătă în Beiuş pe strada Garofiţei, pe platoul de lângă Spitalul Municipal Beiuş - Staţionar 2) , iar duminică în Marghita (pe Calea Republicii, nr.1, la intrarea în Parcul Primăriei).

"În ambele zile, între orele 10 – 18, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor va organiza cursuri de pregătire a cetăţenilor, în scopul formării unui comportament adecvat înainte, pe timpul şi după producerea diferitelor situaţii de urgenţă ce pot surveni pe teritoriul ţării noastre", se arată într-un comunicat transmis miercuri de ISU Crişana.

Mai precis, vor fi cursuri ce vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România (cutremure, inundaţii, incendii, alunecări de teren) şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. De asemenea, în intervalul orar menţionat, pompierii vor organiza cursuri de  acordare a primului ajutor în diferite situaţii.

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim-ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Persoanele interesate să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD 'Fii pregătit!' se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD.

Caravana "Fii pregătit" este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi susţinut de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.