Guvernul va sesiza Parchetul asupra unor nereguli identificate la Compania de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE România), controlată de stat prin Eximbank, acuzând inclusiv decontarea de către fosta conducere a unor cheltuieli în scop personal, precum vacanţe, mese la restaurant, bijuterii.

Din dispoziţia premierului Victor Ponta, Corpul de control a efectuat o verificare la CARE România S.A., având ca obiect verificarea respectării de către conducerea societăţii a dispoziţiilor legale incidente şi a normelor interne referitoare la angajarea şi efectuarea cheltuielilor, achiziţia de bunuri şi servicii şi modul de gestionare a patrimoniului.

Compania are ca obiect principal de activitate efectuarea de operaţiuni şi activităţi de asigurare (cu excepţia asigurărilor de viaţă) şi, ca obiect secundar, realizarea unor activităţi de reasigurare, având un capital social în sumă totală de 44,1 milioane lei deţinut, în procent de 93,78%, de către Eximbank, în calitate de acţionar majoritar fondator, precum şi de acţionari persoane fizice, în procent de 6,22%, statul fiind astfel, în mod indirect, acţionar majoritar.

În document se arată că, în perioada supusă controlului, din conducerea executivă a "CARE România" au făcut parte Radu Frîncu în calitate de preşedinte al directoratului, în perioada 19 mai 2010- 8 iulie 2013, Constantin Banu ca membru al directoratului, în perioada 16 iulie 2010- 8 iulie 2013, Alexandru Neferoiu, tot ca membru al directoratului, în perioada 10 noiembrie 2011 - 8 iulie 2013.

Corpul de control a depistat, astfel, că Frîncu şi-a decontat excursii la Ibiza şi Cannes, în timp ce alţi şefi din CARE au mers, tot pe banii companiei, la Disneyland ori staţiuni din Austria.

Compania a mai decontat mese la restaurante de lux din Capitală, servite de soţia lui Frîncu, dar şi genţi marca Louis Vuitton, bijuterii Cartier, telefon Vertu ori alte modele de lux, un Smart TV 3D ori articole de pescuit.

O altă constatare este că, în perioada 2010-2013, când Radu Frîncu a îndeplinit funcţia de preşedinte al directoratului, a fost consemnată o pierdere de 23,4 milioane lei pentru companie.