Continuă războiul dintre şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Virgil Blage, şi directorul Colegiului Naţional Onisifor Ghibu, Iulius Timar.

Săptămâna trecută, Colegiul Central de Disciplină din cadrul Ministerului Educaţiei, unde Timar a reclamat IŞJ susţinând că Blage l-a sancţionat pe nedrept cu o observaţie scrisă, a decis să-i dea dreptate directorului şi a anulat pedeapsa pe care acesta a încasat-o.

Decizia nu este definitivă şi cel mai probabil va fi contestată de Inspectorat. În acelaşi timp, cele două părţi se judecă şi în instanţă, deoarece Timar a deschis şi un proces pe tema asta, obţinând suspendarea sancţiunii până la judecarea pe fond.

Aparent simbolică, pedeapsa primită de director are totuşi o miză concretă deoarece, dacă ar rămâne în vigoare, nu i-ar permite să participe la concursurile de directori sau chiar de inspectori şcolari, pe care Ministerul le-ar putea organiza în această vară.

Pe de altă parte, cei doi se vor mai contra şi într-un nou proces pe care vrea să-l deschidă Blage, fiindcă Timar l-a insultat, numindu-l analfabet funcţional. Ca între intelectuali finuţi...